Cuketová pizza

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Cuketová pizza

Cuketová pizza

Je pre vás pizza kvôli svojim dietetickým hodnotám v nemilosti? To ste asi ešte neskúšali jej odľahčenú verziu. Cesto je z cukety a navyše bez múky.

 

Cuketu si nastrúhajte na hrubom strúhadle aj so šupkou, potom ju rozprestrite na dosku a nechajte chvíľu odstáť, aby pustila vodu, ktorú potom vytlačíte.

 

Ďalej pridajte syr nastrúhaný nahrubo, vajce, bazalku, čierne korenie a oregano. Všetko dôkladne premiešajte. Rovnomerne rozvrstvite na papier na pečenie a dajte piecť do rúry predhriatej na 200°C na približne 15 minút.

 

Potom upečenú placku vytiahnite, natrite paradajkovým pretlakom (dochuteným soľou, čiernym korením, oreganom, cesnakom a citrónovou šťavou) a doložte zvyšné ingrediencie. Vrch posypte zvyšným nastrúhaným syrom a pečte ďalších 15 minút.

Na konci posypte čerstvou bazalkou a podávajte. Pizza chutí výborne aj za studena.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 strúčiky Cesnak
2 hrste Bazalka čerstvá
10 kusov Olivy čierne
2 kusy Vajce slepačie
2 hrste Paradajky cherry
4 štipky Oregano drvené
100 g Šampiňóny čerstvé
1 kus Cuketa
2 g Syr eidam 40 % tuku
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Citrónová šťava čerstvá
60 g Paradajkový pretlak

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.