Marinované tofu na bylinkách

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek2 stroužky
Olej olivový10 ml
Sýr tofu150 g
Tymián1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rozmarýn1 g
Omáčka sojová1 g
Bobkový list1 kus
Koření nové1 lžička

Tofu je obľúbenou náhradou mäsa pre vegetariánov aj vegánov. Vyrába sa zo sóji a je možné ho pripraviť na rôzne chutné spôsoby.

 

Najprv si pripravte marinádu. Začnite tým, že do stredne veľkej misky nalejete olivový olej. Pridajte olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Potom pridajte bylinky a dochuťte korením a sójovou omáčkou.

 

Tofu nakrájajte na kocky a vložte ho do vzniknutej marinády. Premiešajte a nechajte v marináde pár hodín, najlepšie počas noci.

 

Na druhý deň tofu vyberte, nechajte odkvapkať od oleja a prudko opečte na rozpálenej panvici.

 

Ako príloha sa hodí v podstate čokoľvek. Chutné sú napríklad pečené zemiaky alebo jednoduchý zeleninový šalát.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 293.7485 Kj

Bílkoviny1.69 g
Sacharidy11.99 g
Tuky1.52 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina3 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.