Cestovinový šalát s vajíčkami

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Cestovinový šalát s vajíčkami

Cestovinový šalát s vajíčkami

Ste milovníkmi cestovín, no bojíte sa ich variť často, pretože bojujete s kilami navyše? Cestoviny môžu ale aj nemusia byť rizikom. Záleží na tom, v akej kvalite ich kupujete, akým spôsobom ich pripravujete a koľko ich zjete. 

 

Na cestovinách nikdy nešetrite! Nemusíte zjesť plnú misu. Radšej si pripravte menšiu ale kvalitnú porciu drahších cestovín. Rozdiel je zásadný. Lacnejšie cestoviny obsahujú málo vlákniny a vyšší podiel rýchlo stráviteľných škrobov. Ľahko sa rozvaria, majú vyšší glykemický index a podporujú tvorbu tuku v tele. Navyše po ich ešte rýchlejšie vyhladnete.

 

 

  1. Celozrnné cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale.
  2. Uvarené vajce s uhorkami nakrájanými na kocky zmiešajte s jogurtom, ricottou, soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a horčicou.
  3. Nakoniec pridajte uvarené a vychladené cestoviny a môžete podávať.

 

Šalát je výborný za studena, takže si ho môžete pripraviť napríklad aj na ďalší deň do práce. :)

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.