Celozrnný chlieb s avokádom, údeným lososom a vajcami

Doba prípravy: 15 min. | autor:

Celozrnný chlieb s avokádom, údeným lososom a vajcami

Celozrnný chlieb s avokádom, údeným lososom a vajcami

Avokádo je v poslednej dobe snáď všade. Používa sa ako hlavné jedlo či príloha. Je sa na sladko aj na slano a najmä mladšia generácia naň nedá dopustiť.

 

Určite je to výborná potravina ale nič sa nemá preháňať. Avokádo je veľmi tučné a preto sa odporúča ho do jedálnička zaradiť s mierou.

 

Avokádo si rozkrojte na polovicu. Z jednej polovice vydlabte dužinu, ktorú si následne roztlačte vidličkou v miske spolu so soľou a čiernym korením.

 

Vajce uvarené na tvrdo nakrájajte na tenké plátky. Celozrnný chlieb si opečte v hriankovači alebo nasucho na panvici, potom ho natrite krémom z avokáda, uložte plátky lososa, nakrájané vajíčko a cherry paradajky.

Ingrediencie - 2 porcie

100 g Losos údený
2 krajce Celozrnný chlieb pšenično-ražný
4 hrste Paradajky cherry
2 kusy Vajce slepačie natvrdo
100 g Avokádo čerstvé
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.