Keto bravčové pliecko na horčici


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 128

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 130

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 131

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 133

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 136

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 128

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 130

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 131

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 132

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 134

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 135

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 136

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 126

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 127

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 128

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 129

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 130

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 131

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 132

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 133

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 134

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 135

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 136

Ingrediencie na 1 porciu

Mäso bravčové chudé1000 g
Avokádo čerstvé1 g
Cibuľa1 kus
Horčica plnotučná8 g
Mrkva3 kusy
Múka mandľová20 g
Smotana na varenie 10 %200 g
Citrón10 g
Petržlen koreň50 g
Uhorka kyslá6 kusů
Bobkový list5 kusů
Čierne korenie5 štipok
Korenie nové5 lyžičiek

1

Na menšie kúsky nakrájajte kvasenú zeleninu a avokádo.

2

Výslednými kúskami prešpikujte bravčové pliecko.

3

V hrnci rozpustite maslo a olej, na ktorom podusíte avokádo.

4

Pridajte do hrnca zeleninu.

5

Okrem toho vzniknutú zmes podľa potreby osoľte a okoreňte.

6

Všetko duste na sporáku asi 5 minút.

7

Teraz vložte prešpikované bravčové mäso do hrnca a dostatočne ho opečte z oboch strán.

8

Ihneď potom ho zalejte vodou, prikryte pokrievkou a varte, kým mäso nezmäkne.

9

V troche studenej vody rozšľahajte 1 polievkovú lyžicu mandľovej múky, pridajte ju do hrnca s omáčkou a priveďte do varu.

10

Ku koncu zjemnite omáčku smotanou na varenie a predovšetkým horčicou.

11

Omáčku rozmixujte, bravčové pliecko na horčici nakrájajte na plátky a podávajte.

Keto bravčové pliecko: recept na chutné a obľúbené obedové jedlo. Bravčové pliecko na horčici nepatrí medzi veľmi zdravé potraviny, pretože omáčka, ktorá sa k nemu zvykne pripravovať, obsahuje veľké množstvo sacharidov a nebýva vždy bez lepku. Avšak, každé jedlo sa dá vylepšiť. Náš recept na bravčové pliecko na horčici síce nebude pre človeka, ktorý si rád dáva pozor na kalorické tabuľky, ale napriek tomu je keto a úplne bez lepku.

Komerčné bravčové mäso obsahuje vysoký podiel omega 6 mastných kyselín, čo nemusí byť tou najvhodnejšou voľbou pre vaše zdravie. Dajte si preto obzvlášť záležať pri výbere mäsa pre vaše bravčové pliecko na horčici.

Keto bravčové pliecko: recept

Kvasenú zeleninu (ideálne pickles, alebo kyslé uhorky) spolu s avokádom nakrájajte na menšie kusy. Výslednými kúskami prešpikujte 1 kilogram bravčového pliecka. Bravčové mäso by malo byť pekne mramorované, preto sa nebojte striedať prísady na korenie.

Po prešpikovaní je mäso najlepšie zviazať kuchynským špagátom – vďaka tomu bude keto bravčové pliecko na horčici rovnomernejšie prepečené a ľahšie sa bude krájať.

V hrnci rozpustite maslo a olej, najlepšie taký, ktorý obsahuje zdravé tuky, nie je bohatý na omega 6 mastné kyseliny a má vysoký bod zadymenia (napr. avokádový). Môže však poslúžiť aj bravčová masť. Do rozpusteného masla vložte kúsky avokáda a opečte ho.

Keď avokádo získa farbu, pridajte do hrnca 3 mrkvy, petržlen a menšiu cibuľu nakrájanú na kúsky. So zeleninou to nepreháňajte, omáčka by mala chutiť skôr kyslo ako koreňová zelenina, než ako napríklad sviečková. Dôležité taktiež je, aby bol recept stále keto. Do výslednej zmesi podľa potreby pridajte soľ, korenie, nové korenie a bobkový list. Všetko duste na sporáku asi 5 minút.

Teraz vložte prešpikované bravčové mäso do hrnca a dostatočne ho opečte z oboch strán. Ihneď potom ho zalejte vodou, prikryte pokrievkou a varte, kým mäso nezmäkne. Bravčové mäso by sa malo takmer rozpadnúť.

V troche studenej vody rozšľahajte 1 polievkovú lyžicu mandľovej múky (prípadne môžete použiť akúkoľvek inú múku, ktorá je bez lepku a vhodná do keto diéty), pridajte ju do hrnca s omáčkou a priveďte do varu.

Ku koncu zjemnite omáčku smotanou na varenie, ochuťte citrónom a predovšetkým horčicou, ktorá by mala byť hlavnou ingredienciou. Pri horčici si opäť datje pozor na kvalitu; veľa komerčnej horčice nie je bez lepku a navyše obsahuje aj pridané cukry a konzervanty.

Omáčku rozmixujte, bravčové pliecko na horčici nakrájajte na plátky a podávajte.

Tip: Pokiaľ hľadáte alternatívu voči pickles a kyslým uhorkám ako prílohe k bravčovému mäsu, nezabudnite si prečítať náš článok popisujúci kvasenú zeleninu!

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 484.755 Kj

Bielkoviny2.89 g
Sacharidy21.04 g
Sacharidy z cukrov0.11 g
Tuky1.76 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.15 g
Vláknina7.71 g
Sodík0.01 g

ALERGÉNY

  • Horčica a výrobky z nej
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2022 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.