Hráškový hummus

Ingredience na 1 porci

Česnek0.5 stroužky
Hrášek čerstvý50 g
Olej olivový1 ml
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cizrna ve slaném nálevu40 g
Pasta tahini10 g

V arabskej kuchyni je cícer nenahraditeľnou potravinou v recepte na pikantnú nátierku. Ochutiť ju môžete podľa vlastnej chuti. Základom by ale mali byť čerstvé bylinky, kvalitný olej, cesnak, rasca, dohladka zmixovaný cícer a limetková alebo citrónová šťava.

Existuje veľké množstvo druhov humusu. Napríklad so sušenými paradajkami, olivami, mrkvou a podobne. Dnes si ukážeme starú dobrú klasiku – hráškový humus.

 

 

  1. Všetky uvedené ingrediencie rozmixujte dohladka.
  2. Ak bude zmes príliš hustá, zrieďte ju s pár lyžicami oleja alebo tahini pasty. Tahini pastu do humusu pridávajte od 1 pl a ďalej spoločne s olejom podľa požadovanej hustoty.
  3. Hummus okoreňte cesnakom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
  4. Nátierka sa skvelo hodí k čerstvej nakrájanej zelenine, celozrnnému pečivu, tortillám alebo ako dressing do šalátov.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 101.042 Kj

Bílkoviny0.65 g
Sacharidy1.74 g
Sacharidy z cukrů0.01 g
Tuky1.55 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.11 g
Vápník0.01 g
Gi0.15

Alergeny

Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.