Cuketové kari

Ingrediencie na 1 porciu
| Mrkva | 1 kus | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Zemiaky | 20 g | |
| Olej olivový | 1 ml | |
| Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
| Cibuľa červená | 0.5 kus | |
| Paprika červená | 0.5 kus | |
| Cuketa | 0.5 kus | |
| Sirup ďatľový bio | 1 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
| Korenie kari | 5 štipok | |
| Rajčinová šťava čerstvá | 100 ml |
Na oleji speňte nakrájanú cibuľu a prisypte korenie na kari. Po chvíli pridajte nakrájané cukety, paradajky, papriky, mrkvy a zemiaky. Posypte ich ešte raz kari, prilejte vodu a nechajte cca 15 až 20 minút variť, kým všetko zmäkne.
Potom pridajte pasírované paradajky a dochuťte soľou, čiernym korením, lahôdkovým droždím a tiež trocha doslaďte. Sladiť odporúčame ďatľovým alebo iným sirupom.
Na záver ešte prelisujte 2-3 strúčiky cesnaku a pokvapkajte citrónovou šťavou. Pre zjemnenie pridajte lyžicu kokosového mlieka. Párkrát zmes pomixujte tyčovým mixérom aby sa dobre zahustila. Je pikantná, veľmi fresh a návyková. Odporúčame ju podávať s ryžou.
Tip ako variť ryžu.
Ryžu najprv osmažte na kokosovom oleji, potom zalejte vodou a varte spoločne s kardamonom (cca 5 kusov) pod pokrievkou do zmäknutia.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 558.652 Kj
| Bielkoviny | 4.6 g |
| Sacharidy | 22.75 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.04 g |
| Tuky | 4.86 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.95 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.12 g |
| Vláknina | 8.04 g |
| Vápnik | 0.02 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





