Cícerový guláš

Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Zemiaky | 200 g | |
| Zázvor koreň čerstvý | 1 g | |
| Cícer v suchom stave | 100 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
| Pasta Tahini | 15 g | |
| Rímska rasca | 1 štipka |
Recepty z cíceru sú preslávené nie len vo vegetariánskej kuchyni. Veľmi populárne sú orientálne pokrmy ako napríklad tradičná nátierka humus alebo cícerové karbonátky známe ako falafel.
Cícer pripravte podľa návodu na obale. V ideálnom prípade ho namočte minimálne cez noc do vody. Druhy deň ho sceďte a uvarte v čerstvej vode do mäkka, približne hodinu.
V hrnci na troške oleja opražte najemno nakrájanú cibuľu. Zemiaky umyte, v šupke nakrájajte na kocky a pridajte k cibuli. Ďalej vmiešajte ½ čajovej lyžičky rasce a chvíľku spoločne opekajte. Prisypte 1 lyžičku mletej papriky a zľahka poduste. Potom pridajte vriacu vodu, osoľte a nechajte variť.
Medzitým si odoberte polovicu cíceru a rozmixujte ho dohladka spolu s 1 polievkovou lyžicou tahini pasty. Do rozmixovanej zmesi prilejte polovicu pohára vody a kúsok čerstvého olúpaného zázvoru.
Keď sú zemiaky skoro uvarené, pridajte zvyšok nerozmixovaného cícera, chvíľku varte a na záver prilejte rozmixovaný cícer, vďaka ktorému sa guláš zahustí.
Podľa chuti môžete pridať citrónovú šťavu. Guláš podávajte samostatne alebo s celozrnným pečivom.
Tip: Chcete vyskúšať ďalšiu bezmäsitú alternatívu tradičného guľášu? Prečítajte si náš recept na hlivový guľáš!
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 253.659 Kj
| Bielkoviny | 1.53 g |
| Sacharidy | 9.86 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
| Tuky | 1 g |
| Vláknina | 3.52 g |
| Sodík | 0.13 g |
ALERGÉNY
- Sezamové semená (sezam) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





