Chia mango puding

Ingrediencie na 1 porciu
| Mango | 90 g | |
| Semienka chia | 1 lyžička | |
| Sirup ďatľový bio | 2 g |
Mango je vhodné konzumovať až keď je mäkké na dotyk. Najdôležitejšie je ho najprv olúpať a odstrániť kôstku.
Mango je najlepšie konzumovať čerstvé. Samostatne alebo napríklad aj v nejakom ovocnom šaláte. Často sa používa aj varené alebo ako príloha k hydinovému mäsu či šunke. Mango je vhodné aj na prípravu kompótov, zaváraním a čajov.
Na niektorých plodoch môžu byť nepríjemné vlákna, ktoré sa zamotávajú do zubov. Niektoré druhy ich majú viac ako iné. Radšej teda odhrýzajte v proti smere rastu vlákien alebo si mango nakrájajte.
- Mango očistite, zbavte kôstky a nakrájajte na kúsky.
- Kúsky rozmixujte a ku zmesi pridajte chia semienka.
- Nakoniec v prípade potreby oslaďte stéviou alebo obľúbeným sirupom a podávajte. Mango je dosť sladké samo o sebe.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 124.347 Kj
| Bielkoviny | 0.58 g |
| Sacharidy | 2.8 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.12 g |
| Tuky | 2.01 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.06 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.01 g |
| Vláknina | 2.02 g |
| Gi | 51 |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





