Hummus z avokáda a cícera

Ingredience na 1 porci

Olej olivový1 ml
Avokádo čerstvé40 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cizrna ve slaném nálevu100 g
Koriandr mletý1 špetka
Římský kmín1 špetka

Cícer je príkladom toho, že aj za málo peňazí sa dá uvariť skvelý obed pre celú rodinu. Cícer alebo rímsky hrach či garbanzo pochádza z oblasti Stredného východu a väčšina ľudí ho má spojený predovšetkým s obľúbenou arabskou pochúťkou – humusom. Ukážeme vám netradičnú kombináciu tejto arabskej pochúťky s avokádom!

 

 

Avokádo sa radí medzi ovocie s najnižším obsahom vody, rovnako ako banány alebo olivy. Rovnako obsahuje aj najväčšie množstvo železa a tukov v porovnaní s ostatnými druhmi ovocia.

 

Železo pomáha proti anémií a odporúča sa konzumovať najmä tehotným ženám. Čo sa týka vysokého obsahu tukov, nemajte obavy. Dokázalo sa, že tuky z avokáda výrazne znižujú hladinu cholesterolu.

 

 

  1. Všetky ingrediencie rozmixujte dohladka.
  2. Najprv pridajte 1 pl olivového oleja a ak sa vám bude zmes zdať priveľmi hustá, zrieďte ju olejom alebo vodou.
  3. Zmes okoreňte rascou, koriandrom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  4. Hummus sa skvelo hodí k čerstvej nakrájanej zelenine, celozrnnému pečivu, opečeným tortillam alebo ako dressing do šalátov.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 71.73 Kj

Bílkoviny0.31 g
Sacharidy0.35 g
Sacharidy z cukrů0.01 g
Tuky1.46 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.9 g
Vláknina0.52 g

Alergeny

Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.