Bulgurové rizoto s kuracím mäsom

Ingredience na 1 porci

Bazalka čerstvá0.5 hrsti
Olej olivový1 ml
Kuřecí prsa (restovaná)100 g
Cibule1 kus
Paprika červená1 kus
Paprika žlutá1 kus
Pórek0.5 kusy
Oregano drcené1 špetka
Bulgur70 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá3 g

Je chutnejší než kuskus, výživnejší než ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ málo známej aj keď nie veľmi exotickej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemnú orieškovú chuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej stravy. Vďaka zastúpeniu vlákniny podporuje činnosť čriev a pôsobí tiež blahodárne na nervovú sústavu.

 

Očistite, nakrájajte a orestujte kuracie mäso. V priebehu mäso dochuťte soľou, čiernym korením a oreganom. Zeleninu si umyte, nakrájajte a mierne opečte na panvici. Potom ju okoreňte a zmiešajte s kuracím mäsom.

 

Bulgur pripravte podľa návodu na obale a podávajte vedľa zmesi zeleniny a mäsa alebo všetko spoločne premiešajte a vytvorte tak skvelé bulgurové rizoto. Nakoniec posypte čerstvou bazalkou a pokvapkajte citrónom.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 652.3403 Kj

Bílkoviny5.61 g
Sacharidy25.34 g
Sacharidy z cukrů0.5 g
Tuky4.84 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.99 g
Vláknina10.19 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.