Bezlepková vianočka

Ingrediencie na 1 porciu
| Maslo | 12 g | |
| Mlieko polotučné | 45 ml | |
| Vajce | 1 kus | |
| Hrozienka | 10 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Cukor hnedý trstinový | 15 g | |
| Múka bezlepková | 60 g | |
| Droždie sušené (10g) | 0.125 balenie |
Vianoce sú sviatky plné dobrôt. Pre osoby, ktoré musia dodržiavať bezlepkovú diétu, je toto obdobie zložitejšie, pretože nie každý tradičný recept je možné pripraviť zdravo a chutne. To našťastie nie je prípad tejto vianočky.
Múku zmiešajte vo väčšej miske so soľou, cukrom a so sušeným droždím. Na platni si zatiaľ ohrejte mlieko a doň dajte rozohriať aj tuk.
Mlieko s tukom potom spojte so sypkou zmesou a nakoniec pridajte aj hrozienka. Rukami vypracujte vláčne cesto, ktoré necháte aspoň hodinu zakryté kysnúť.
Keď je cesto vykysnuté, rozdeľte ho na diely, z ktorých vianočku zapletiete. Pripravenú vianočku dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte aspoň 15 minút dokysnúť.
Potom ju potrite rozšľahaným vajcom a dajte piecť na 200° asi 40 minút.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 560.6209 Kj
| Bielkoviny | 6.3 g |
| Sacharidy | 3.08 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.05 g |
| Tuky | 6.29 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 2.07 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápnik | 0.03 g |
| Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Vajcia a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





