Smotanová polievka s gnocchami

Ingrediencie na 1 porciu
| Maslo | 1 g | |
| Zemiaky | 1 g | |
| Vajce | 1 kus | |
| Cibuľa červená | 0.25 kus | |
| Pažítka | 1 hrsť | |
| Strúhanka | 1 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Petržlen vňať | 1 g | |
| Huby čerstvé | 70 g | |
| Zeleninový vývar | 200 ml | |
| Smotana na varenie 10 % | 30 g | |
| Šalvia | 1 štipka |
Huby pridajú do každého pokrmu skvelú zemitú chuť. Túto polievku môžete podávať aj počas sviatkov. Hubovo-šalviové gnocchi v nej sú jednoducho neodolateľné!
Vo väčšom hrnci rozohrejte maslo, orestujte cibuľu a pridajte huby. Všetko opekajte do mäkka približne 10-15 minút. Okoreňte soľou, čiernym korením a dobre premiešajte.
Cca 2-3 lyžice opečených húb odoberte a odložte na stranu. Ku zvyšku húb v hrnci pridajte zemiaky, zalejte vývarom a varte do mäkka. Potom zmes rozmixujte tyčovým mixérom dohladka.
Odložené huby nasekajte nadrobno, dajte do misky, pridajte vajce a šalviu, osoľte a okoreňte čiernym korením. Zmes premiešajte a zahustite strúhankou tak, aby sa zo zmesi dali tvarovať gnocchi. Do rozmixovanej polievky pridajte gnocchi a polievku varte cca 5 minút. Potom prilejte smotanu, nechajte prejsť varom a odstavte.
Polievku podávajte posypanú petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
1 hrniec/6 porcií polievky:
- 2 lyžice masla
- 1 červená cibuľa
- 400g čerstvých/sušených lesných hub
- soľ a čierne korenie
- 4 zemiaky
- 1,2 litra zeleninového vývaru
- 1 bio vajce
- hrsť šalvie
- strúhanka podľa potreby
- 200ml smotany na varenie (12%)
+ petržlenová vňať alebo pažítka na ozdobu
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 419.095 Kj
| Bielkoviny | 6.88 g |
| Sacharidy | 3.34 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
| Tuky | 6.45 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 2.14 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 0.28 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Vajcia a výrobky z nich
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





