Šalát z grilovanej zeleniny

Ingrediencie na 1 porciu
| Mrkva | 0.5 kus | |
| Petržlen koreň | 50 g | |
| Olej olivový | 1 ml | |
| Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
| Cvikla | 100 g | |
| Paprika červená | 0.5 kus | |
| Paprika biela | 0.5 kus | |
| Paprika žltá | 0.5 kus | |
| Cuketa | 0.5 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Petržlen vňať | 1 g | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
| Zemiaky batáty pečené | 140 g |
Zeleninu nakrájajte na väčšie kúsky, zmiešajte s 3 lyžicami oleja, soľou, čiernym korením a korením podľa chuti.
Zeleninu rozprestrite do väčšej zapekacej misy a dajte na 20 až 30 minút pod gril. Zmes občas premiešajte. Hotový šalát posypte petržlenovou vňaťou alebo inými obľúbenými bylinkami a pokvapkajte citrónovou šťavou. Šalát môžete podávať za tepla ale aj za studena.
K pečenej zelenine si môžete pripraviť obľúbený jogurtový dip alebo vyskúšať napríklad chutné a šťavnaté guacamole.
Takto pripravený šalát sa hodí ako hlavné zeleninové jedlo alebo ako veľmi chutná príloha k mäsu na grilovanie.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 652.4723 Kj
| Bielkoviny | 6.11 g |
| Sacharidy | 27.58 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.06 g |
| Tuky | 4.94 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
| Vláknina | 12.11 g |
| Sodík | 0.01 g |
| Gi | 0.3 |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





