Cícerový hummus s chrenom

Ingrediencie na 1 porciu
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Olej olivový | 5 ml | |
| Cibuľa šalotka | 0.5 kus | |
| Chren | 1 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
| Cícer v slanom náleve | 60 g | |
| Pasta Tahini | 10 g | |
| Rímska rasca | 1 štipka |
V arabskej kuchyni je cícer nenahraditeľnou potravinou v recepte na pikantnú nátierku. Ochutiť ju môžete podľa vlastnej chuti. Základom by ale mali byť čerstvé bylinky, kvalitný olej, cesnak, rasca, dohladka zmixovaný cícer a limetková alebo citrónová šťava.
Existuje veľké množstvo druhov humusu. Napríklad so sušenými paradajkami, olivami, mrkvou a podobne. Dnes si ukážeme starú dobrú klasiku – humus natural s chrenom.
- Uvarený cícer zlejte (môžete použiť aj cícer z konzervy). Šalotku očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
- Všetky ingrediencie dajte do mixéra a mixujte do hladka. Olej a tahini pastu pridajte tak, aby ste dosiahli požadovanú hustotu humusu.
- Hotovú nátierku podávajte s nastrúhaným chrenom, celozrnným pečivom alebo čerstvou zeleninou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 206.651 Kj
| Bielkoviny | 1.56 g |
| Sacharidy | 6.85 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.09 g |
| Tuky | 1.8 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.89 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 1.49 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
- Sezamové semená (sezam) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





