Paštéta z údeného tofu a krémových šampiňónov

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Olej olivový1 ml
Cibuľa červená0.25 kus
Šampiňóny čerstvé50 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Orechy lieskové0.5 hrsť
Smotana sójová20 ml
Tofu údené50 g

Na rozohriatom oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatie, prihoďte k nej nasekaný strúčik cesnaku a po minúte aj rozdrobené tofu. Osoľte, okoreňte čiernym korením, krátko opekajte a vypnite plameň.

 

Na panvici na lyžici oleja opečte šampiňóny nakrájané na menšie kúsky. Následne ich pridajte k tofu, zalejte smotanou a všetko rozmixujte na hladkú hmotu.

 

 

Lieskové oriešky nasekajte na kúsky a vmiešajte do pripravenej hmoty. Jednu väčšiu alebo dve menšie misy na zapekanie vymažte olejom a naplňte pripravenou paštétou. Vložte do rúry a pečte pri 180°C približne 25 až 30 minút, kým sa na povrchu vytvorí kôrka.

 

 

Paštéta je výborná po vychladnutí a odležaní v chladničke. Odporúčame podávať s celozrnným pečivom.

 

Suroviny na 1 väčšiu, nebo 2 menšie zapekacie misy:

  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g údeného tofu
  • 150 g krémových šampiňónov
  • 4 lyžice smotany
  • hrsť lieskových orieškov
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 387.702 Kj

Bielkoviny2.18 g
Sacharidy3.94 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky7.43 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.26 g
Vláknina0.93 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.