Karfiol s chilli a rozmarínom

Ingrediencie na 1 porciu
| Cesnak | 2 strúčiky | |
| Karfiol | 300 g | |
| Chilli paprička | 1 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Mlieko kokosové | 200 ml | |
| Rozmarín | 5 g | |
| Rajčatový protlak | 60 g | |
| Olej kokosový | 5 ml |
Karfiol obsahuje významné množstvo vitamínov, najmä vitamín C a tiež minerálne látky, preto je rozhodne dobré zaradiť ho do vášho bežného jedálnička. Veľmi obľúbený je v bezmäsitých indických pokrmoch a určite vám zachutí aj v tomto recepte.
Karfiol najprv rozdeľte na menšie ružičky a dôkladne umyte.
Potom si najemno nasekajte jednu chilli papričku a čerstvý rozmarín. Ošúpaný cesnak utrite. Chilli, cesnak a rozmarín zmiešajte s paradajkovým pretlakom.
Na panvicu dajte lyžičku kokosového oleja, ktorý nechajte rozpáliť. Potom pridajte cesnak, ktorý restujte maximálne pol minúty. Na panvicu nasypte karfiol a opekajte na strednom plameni približne 20 minút.
Na karfiol vylejte paradajkový pretlak zmiešaný s chilli, rozmarínom a cesnakom. Všetko spoločne poduste 5 minút a nakoniec zalejte kokosovým mliekom a nechajte ďalších 5 minút spoločne podusiť, aby sa spojili všetky chute.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 79.1335 Kj
| Bielkoviny | 0.41 g |
| Sacharidy | 1.84 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.04 g |
| Tuky | 1.09 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.93 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.21 g |
| Vláknina | 0.05 g |
| Vápnik | 0.01 g |
| Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





