Zemiakový šalát so špargľou a rukolou
Ingrediencie na 1 porciu
| Zemiaky v šupke | 120 g | |
| Olej olivový extra panenský | 24 ml | |
| Pažítka | 5 hrsťou | |
| Rukola | 50 hrsťou | |
| Špargľa zelená | 1 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Kapara | 10 g | |
| Ocot balzamikový | 1 g | |
| Ančovičky | 10 g |
Zemiaky dôkladne umyte a uvarte. Špargľu očistite, olúpte a odkrojte od spodnej časti stonky, ktorá môže byť drevnatá. Pokrájajte ho na kúsky a dajte variť do vody s cukrom tak, aby sa uvaril na skus. Maximálne 7 minút. Potom ho vyberte z vody, nechajte ho odkvapkať a vychladnúť. Pripravte si dresing. Špargľu spolu so zemiakmi naložíme do dressingu a necháme hodinku odležať v chladničke. Na tanier potom dajte rukolu, zemiakovú zmes a všetko posypte pažítkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 144.606 Kj
| Bielkoviny | 2.48 g |
| Sacharidy | 2.73 g |
| Sacharidy z cukrov | 1 g |
| Tuky | 1.48 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.82 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
| Cholesterol | 0.01 g |
| Vláknina | 1.22 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





