Zemiakové gnocchi

Ingrediencie na 1 porciu
| Zemiaky v šupke | 120 g | |
| Vajce | 1 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Múka cícerová | 20 g |
Zemiaky uvaríme v šupke, ešte vlažné ich olúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Do stredu zemiakov pridáme vajce a osolíme, postupne prisypávame múku (neriaďte sa gramážou múky v recepte, keďže múku musíme dať podľa potreby) až vytvoríme cesto, ktoré nie je lepivé ale nie je ani veľmi husté. Z cesta vyvaľkáme valčeky, ktoré potom nakrájame na menšie kúsky (kolíky). Valčeky dotvarujeme vidličkou a dáme variť do vriacej osolenej vody a varíme cca 2 minúty kým nevyplávajú na povrch.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 336.968 Kj
| Bielkoviny | 6.36 g |
| Sacharidy | 1.22 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.05 g |
| Tuky | 5.48 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.55 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 0.02 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





