Bezmäsité karbonátky

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Rajčata cherry1 hrst
Pažitka1 hrst
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Bílý jogurt 1,5% tuku100 g
Petržel nať1 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cizrna ve slaném nálevu200 g
Koriandr mletý3 špetky
Mouka pohanková10 g
Kurkuma mletá3 špetky
Římský kmín1 špetka

Cícer je nutrične bohatá, chutná a zároveň lacná surovina, z ktorej je možné uvariť skvelý obed pre celú rodinu. Cícer sa používa aj ako prevencia proti civilizačným ochoreniam, udržuje jemnú a pevnú pokožku a je výborným zdrojom rastlinných bielkovín.

 

Cícer, cibuľu a cesnak rozmixujte dohladka v mixéri, dochuťte korením a pridajte čerstvé nasekané bylinky. Zmes následne zmiešajte s pohánkovou múkou. Vytvarujte karbonátky a na oleji opečte dohneda, prípadne môžete karbonátky upiecť v rúre.

 

Na tanieri ozdobte karbonátky jogurtovým dipom (jogurt, čierne korenie, soľ, citrónová šťava a kurkuma) a čerstvou zeleninou. Podávajte s pita chlebom, pečivom podľa vlastnej chuti alebo napríklad varenými zemiakmi či kašou.

 

Vyskúšajte aj ďalšie recepty z cíceru.

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2020 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.