Bezmäsité karbonátky

Ingredience na 1 porci:
Cibule | 1 kus |
Česnek | 1 stroužek |
Rajčata cherry | 1 hrst |
Pažitka | 1 hrst |
Sůl | 1 špetka |
Pepř | 1 špetka |
Bílý jogurt 1,5% tuku | 100 g |
Petržel nať | 1 g |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g |
Cizrna ve slaném nálevu | 200 g |
Koriandr mletý | 3 špetky |
Mouka pohanková | 10 g |
Kurkuma mletá | 3 špetky |
Římský kmín | 1 špetka |
Cícer je nutrične bohatá, chutná a zároveň lacná surovina, z ktorej je možné uvariť skvelý obed pre celú rodinu. Cícer sa používa aj ako prevencia proti civilizačným ochoreniam, udržuje jemnú a pevnú pokožku a je výborným zdrojom rastlinných bielkovín.
Cícer, cibuľu a cesnak rozmixujte dohladka v mixéri, dochuťte korením a pridajte čerstvé nasekané bylinky. Zmes následne zmiešajte s pohánkovou múkou. Vytvarujte karbonátky a na oleji opečte dohneda, prípadne môžete karbonátky upiecť v rúre.
Na tanieri ozdobte karbonátky jogurtovým dipom (jogurt, čierne korenie, soľ, citrónová šťava a kurkuma) a čerstvou zeleninou. Podávajte s pita chlebom, pečivom podľa vlastnej chuti alebo napríklad varenými zemiakmi či kašou.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty z cíceru.
Odemknite exkluzívny obsah
Vložením svojho e-mailu odkryjete celý článok a naviac získate:
- Odkrytie všetkých článkov skrytých v exkluzívnom obsahu
- Všetky nutričné hodnoty a detaily k jednotlivým receptom
- Jedálniček na mieru zdarma alebo jeden z našich e-bookov
- Pravidelné informácie o novinkách z webu a akciách našich partnerov
Odoslaním suhlasíte so zpracovaním osobných údajov.