Ryžový šalát so zeleninou
Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Mrkva | 1 kus | |
| Horčica plnotučná | 5 g | |
| Hrášok čerstvý | 70 g | |
| Kukurica sterilizovaná | 70 g | |
| Kápia | 50 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Biely jogurt 1,5 % tuku | 100 g | |
| Ryža celozrnná | 240 g |
Ryžu uvaríme podľa návodu, zeleninu podusíme na troche vody, oboje necháme vychladnúť a premiešame. Pridáme na rezance nakrájanú kapiu a veľa najemno nakrájanej cibule, jogurt rozšľahaný s horčicou dochutíme korením a soľou. Výživové hodnoty zodpovedajú uvarenej ryži. 100 g surovej ryže sa rovná 200 g ryži varenej. Vždy si teda odvážte polovicu množstva než je v recepte uvedené.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 351.517 Kj
| Bielkoviny | 2.22 g |
| Sacharidy | 16.78 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.09 g |
| Tuky | 0.58 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.01 g |
| Vláknina | 7.11 g |
| Sodík | 0.01 g |
| Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Horčica a výrobky z nej
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





