Zemiakový guláš

Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Voda čistá | 1 liter | |
| Zemiaky | 100 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Rasca | 1 štipka | |
| Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
| Norimberská klobáska (100g) | 1 kus | |
| Majoránka | 1 štipka | |
| Olej slnečnicový | 1 lyžica |
Zemiaky sú surovinou, ktorú môžete pripraviť naozaj na tisíc spôsobov. Konzumácia zemiakov je prínosná vďaka obsahu draslíka či vitamínu C. Výhodou zemiakov je tiež dobrá skladovateľnosť, vydržia v správnych podmienkach aj veľmi dlhú dobu.
Zemiaky sa podávajú hlavne ako príloha. Pri podávaní zemiakov ako hlavného chodu sa najčastejšie stretnete so zapečenými zemiakmi alebo napríklad v guláši či v iných mäsových či zeleninových zmesiach.
Nakrájajte cibuľu a nechajte ju zozlatnúť na rastlinnom oleji. Potom pridajte kúsok kvalitnej klobásky a posypte to sladkou paprikou. Zalejte vývarom a nechajte variť s pokrájanými zemiakmi cca 15 minút. Dochuťte majoránkou, rascou, soľou, čiernym korením a cesnakom. Malú časť gulášu rozmixujte tyčovým mixérom a zamiešajte naspäť, krásne tak guláš zahustíte.
Odporúčame podávať so žitným alebo kvaskovým chlebom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 1997.413 Kj
| Bielkoviny | 15.34 g |
| Sacharidy | 10.45 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
| Tuky | 32.26 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.01 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 3.02 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Horčica a výrobky z nej
- Mlieko a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
- Zeler a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





