Zeleninový boršč
Ingrediencie na 1 porciu
| Mrkva | 1 kus | |
| Zeler | 50 g | |
| Petržlen koreň | 50 g | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Cvikla | 50 g | |
| Pažítka | 0.5 hrsť | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Voda | 2 poháre | |
| Jogurt sedliacky 3,5 % tuku | 25 g | |
| Rajčatový protlak | 25 g |
Nakrájame si zeleninu na menšie kúsky, uvaríme domäkka spolu s paradajkovým pretlakom. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a korenie a trochu prevaríme. Ozdobíme každú porciu bielym jogurtom a pažítkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 209.328 Kj
| Bielkoviny | 1.73 g |
| Sacharidy | 9.61 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.04 g |
| Tuky | 0.34 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.03 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 4.35 g |
| Sodík | 0.01 g |
| Vápnik | 1.01 g |
| Gi | 35.3 |
ALERGÉNY
- Zeler a výrobky z neho
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





