Vrtuľky zapečené s hlivou
Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Hliva ustricová | 100 g | |
| Mlieko polotučné | 100 ml | |
| Olej olivový | 5 ml | |
| Syr eidam 20 % tuku | 20 g | |
| Tymián | 10 g | |
| Cestoviny bezvaječné | 100 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Rajčina | 2 kusy | |
| Jogurt sedliacky 3,5 % tuku | 50 g |
Cibuľu si nakrájame najemno, cesnak na tenké plátky, hlivu na rezančeky a spoločne opečeme na troške oleja. Zmiešame s uvarenými cestovinami. Pridáme paradajky, okoreníme, osolíme a dáme do zapekacej misy na 15 minút zapiecť. Potom zalejeme mliekom s rozmiešaným jogurtom a syrom a zapekáme dozlata.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 360.489 Kj
| Bielkoviny | 2.72 g |
| Sacharidy | 14.62 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.08 g |
| Tuky | 1.65 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.92 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 5.02 g |
| Sodík | 0.03 g |
| Vápnik | 1.01 g |
| Gi | 35.15 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





