Údený tempeh s pohánkou

Ingrediencie na 1 porciu
| Cesnak | 0.5 strúčik | |
| Olej olivový | 5 ml | |
| Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
| Pórik | 0.5 kus | |
| Rukola | 1 hrsť | |
| Oregano drvené | 1 štipka | |
| Cuketa | 0.5 kus | |
| Chilli paprička | 1 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
| Pohánka varená | 50 g | |
| Tempeh údený | 40 g |
Už ste niekoľkokrát narazili v obchode na tempeh, no nekúpili ste ho, pretože ste nevedeli čo s ním? A čo to vlastne tempeh je?
Tempeh sú fermentované sójové bôby, ktoré sa po uvarení nechávajú niekoľko dní zrieť, kým neprerastú bielu pleseň a nespoja sa dohromady. Potom sa varia, vyprážajú, údia či marinujú. Tempeh je taktiež veľmi zdravá potravina a má chuť podobnú mäsu, dá sa teda použiť ako jeho plnohodnotná náhrada.
Na panvici rozohrejte olej, osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu, pór, cuketu a cesnak. Pridajte na kocky nakrájaný tempeh a orestujte ho.
Zmes zmiešajte s uvarenou pohánkou a nechajte vychladnúť. Potom primiešajte rukolu a nakrájané paradajku. Dochuťte podľa chuti korením a citrónovou šťavou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 448.9303 Kj
| Bielkoviny | 4.75 g |
| Sacharidy | 16.01 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.51 g |
| Tuky | 2.14 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.01 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 5.18 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





