Tagliatelle s bravčovým ragú

Ingredience na 1 porci

Česnek0.5 stroužky
Víno bílé ( 2 dcl)0.5 sklenice
Olej olivový1 ml
Cibule červená0.5 kusy
Maso vepřové libové100 g
Těstoviny bezvaječné100 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Rozmarýn1 g
Sýr parmazán strouhaný10 g
Citronová kůra čerstvá1 g
Celer řapíkatý0.5 kusy

Vo veľkej hlbokej panvici alebo vo veľkom hrnci rozohrejte olej s cesnakom. Keď sa cesnak začne zafarbovať, odstavte na 5 minút a potom cesnak vyberte. Ďalej pridajte približne 15g (na 1 osobu) slaniny a 5 minút ju opekajte na miernom ohni. Tento krok sa dá v prípade dietnejšej verzie receptu vynechať.

 

Ďalej pridajte cibuľu a zeler. Zeleninu nechajte zmäknúť cca 8-10 minút. Zelenina by sa mala skôr dusiť. V prípade, že by sa pripaľovala, pridajte k zmesi lyžicu vriacej vody.

V ďalšom kroku vmiešajte mäso, zvýšte plameň a mäso krátko orestujte. Podlejte vínom, nechajte ho odpariť, okoreňte čiernym korením a rozmarínom. Podlejte 200ml vody, priveďte k varu, zmiernite plameň, priklopte a duste 20-25 minút. V prípade, že by zmes vyschla, pridajte viac vody.

 

 

Medzitým uvarte cestoviny v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale, cestoviny sa dovaria v ragú. Cestoviny sceďte ale trocha vody si schovajte.

Scedené cestoviny pridajte k ragú, premiešajte a varte na miernom ohni. Pridajte parmezán. Podľa chuti zrieďte trochou vody, v ktorej sa varili cestoviny.

 

Pridajte citrónovú šťavu spoločne s citrónovou kôrou (použite bio citrón), čerstvú petržlenovú vňať a ihneď podávajte.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 898.7285 Kj

Bílkoviny1.3 g
Sacharidy4.99 g
Sacharidy z cukrů0.06 g
Tuky1.57 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.05 g
Sodík0.03 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Mléko a výrobky z něj

Celer a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.