Tagliatelle s bravčovým ragú

Ingredience na 1 porci:

Česnek0.5 stroužky
Víno bílé ( 2 dcl)0.5 sklenice
Olej olivový1 ml
Cibule červená0.5 kusy
Maso vepřové libové100 g
Těstoviny bezvaječné100 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Rozmarýn1 g
Sýr parmazán strouhaný10 g
Citronová kůra čerstvá1 g
Celer řapíkatý0.5 kusy

Vo veľkej hlbokej panvici alebo vo veľkom hrnci rozohrejte olej s cesnakom. Keď sa cesnak začne zafarbovať, odstavte na 5 minút a potom cesnak vyberte. Ďalej pridajte približne 15g (na 1 osobu) slaniny a 5 minút ju opekajte na miernom ohni. Tento krok sa dá v prípade dietnejšej verzie receptu vynechať.

 

Ďalej pridajte cibuľu a zeler. Zeleninu nechajte zmäknúť cca 8-10 minút. Zelenina by sa mala skôr dusiť. V prípade, že by sa pripaľovala, pridajte k zmesi lyžicu vriacej vody.

V ďalšom kroku vmiešajte mäso, zvýšte plameň a mäso krátko orestujte. Podlejte vínom, nechajte ho odpariť, okoreňte čiernym korením a rozmarínom. Podlejte 200ml vody, priveďte k varu, zmiernite plameň, priklopte a duste 20-25 minút. V prípade, že by zmes vyschla, pridajte viac vody.

 

 

Medzitým uvarte cestoviny v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale, cestoviny sa dovaria v ragú. Cestoviny sceďte ale trocha vody si schovajte.

Scedené cestoviny pridajte k ragú, premiešajte a varte na miernom ohni. Pridajte parmezán. Podľa chuti zrieďte trochou vody, v ktorej sa varili cestoviny.

 

Pridajte citrónovú šťavu spoločne s citrónovou kôrou (použite bio citrón), čerstvú petržlenovú vňať a ihneď podávajte.

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2020 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.