Šošovica s jazmínovou ryžou

Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Ryža varená | 80 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Rasca | 1 štipka | |
| Kokos mletý | 20 g | |
| Kurkuma mletá | 1 štipka | |
| Rajčatový protlak | 150 g | |
| Olej kokosový | 10 ml | |
| Zázvor mletý | 4 štipky | |
| Šošovica červená | 0.5 hrnček |
Červená šošovica patrí medzi najlepšie stráviteľné strukoviny. Obsahuje minerálne látky a vitamíny skupiny B. Navyše je uvarená za pár minút.
Začnite tým, že červenú šošovicu predom uvaríte do mäkka. Potom nasypte do malej misky 2 polievkovú lyžice nastrúhaného kokosu a zalejete ho trochou vody, aby nasiakol.
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Vypražte ju na panvici s kokosovým olejom dozlatista. Potom pridajte korenie, teda lyžicu kurkumy, lyžicu mletého zázvoru, predpripravený kokos, rascu, paradajkový pretlak a posoľte. Za stáleho miešanie krátko opečte a nakoniec pridajte predvarenú šošovicu a prelisovaný cesnak.
Podávajte s kopčekom jazmínovej ryže. Tento vegetariánsky pokrm vás okúzli orientálnou vôňou a chuťou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 1322.746 Kj
| Bielkoviny | 17.59 g |
| Sacharidy | 50.18 g |
| Tuky | 2.89 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.21 g |
| Vláknina | 23.17 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





