Šalát z nových zemiakov s rukolou

Ingredience na 1 porci

Mrkev0.5 kusy
Hořčice plnotučná1 g
Brambory100 g
Olej olivový1 ml
Rukola1 hrst
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Jogurt řecký bílý 0 % tuku65 g
Brambory batáty pečené50 g

Zemiaky umyte, vložte do hrnca a zalejte studenou vodou. Vodu osoľte, priveďte k varu a zemiaky varte do zmäknutia, potrvá to približne 20 minút. Do rúry dajte piecť na kúsky nakrájané (nelúpané, len umyté) batátypečte ich do mäkka cca 20 minút.

 

 

Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. Medzitým si pripravte aj dressing. Jogurt zmiešajte v miske s majonézou (vo vegánskej verzii použite sojanézu a rastlinný jogurt), horčicou a olejom. Všetko spolu vidličkou jemne rozšľahajte. Potom dressing ešte dochuťte citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a dajte ho na chvíľu vychladnúť do chladničky.

 

 

Uvarené zemiaky zlejte, nechajte vychladnúť a ošúpte. Nakrájajte ich na štvrte alebo ak sú menšie len na polovicu. Zmiešajte ich s mrkvou a polovicou dressingu. Pridajte k ním aj vychladené batáty.

 

Šalát nechajte pri izbovej teplote úplne vychladnúť.

 

 

Vychladené zemiaky okoreňte podľa chuti soľou a čiernym korením. Pridajte k nim umytý šalát rukola a servírujte spolu so zvyšným dressingom.

 

 

Dressing z jogurtu (na 4 porcie)

  • 250 g gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžička horčice medovej alebo plnotučnej
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 211.6783 Kj

Bílkoviny1.41 g
Sacharidy7.78 g
Sacharidy z cukrů0.15 g
Tuky1.34 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina4.22 g
Sodík0.01 g

Alergeny

Hořčice a výrobky z ní

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.