Rizoto s červenou repou a kozím syrom
Ingrediencie na 1 porciu
| Olej olivový | 2 ml | |
| Ryža varená | 160 g | |
| Cvikla | 50 g | |
| Tymián | 1 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Syr kozí čerstvý | 25 g | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
| Zeleninový vývar | 250 ml | |
| Cviklová šťava | 30 ml |
Na olivovom oleji mierne orestujeme ryžu a podlejeme naberačkou zeleninového vývaru. Necháme vypariť, stále miešame, podlejeme šťavou z repy, potom vývarom, vždy necháme trochu vyvariť a stále miešame. Ku koncu vmiešame varenú repu i kozí syr a necháme rozpustiť, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a ozdobíme vetvičkou tymianu alebo rozmarínu.
Výživové hodnoty zodpovedajú uvarenej ryži. 100 g surovej ryže sa rovná 200 g ryži varenej. Vždy si teda odvážte polovicu množstva než je v recepte uvedené.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 58.7142 Kj
| Bielkoviny | 0.21 g |
| Sacharidy | 0.33 g |
| Tuky | 1.2 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
| Vláknina | 0.04 g |
| Gi | 0.3 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





