Zelerová nátierka s mrkvou

Doba prípravy: 20 min. | autor:

Zelerová nátierka s mrkvou

Zelerová nátierka s mrkvou

Červená šošovica bude jednou z hlavných ingrediencií tejto živinami nabitej nátierky. Je skvelým zdrojom vitamínov, minerálov a tiež bielkovín. Obstojte ňou môžete nahradiť aj mäso a svojmu zdraviu tým jedine prospejete. 

 

Ak si doma pripravujete starú známu šošovicu na kyslo alebo tradičnú šošovicovú polievku dávajte obzvlášť pozor! Na výber máte totiž nie len zelenú šošovicu ale aj desiatky ďalších rôznych druhov. Medzi nimi nájdete aj stále obľúbenejšiu červenú šošovicu.

 

  1. Šosovicu uvarte podľa návodu na obale.
  2. Na panvici opečte na lyžici olivového oleja najemno nakrájanú šalotku.
  3. Pridajte očistenú a nastrúhanú mrkvu a zeler.
  4. Opekajte 10 minút na strednom plameni.
  5. Ďalej pridajte uvarenú šošovicu, kari korenie a opekajte ďalších 5 minút.
  6. Zmes nechajte vychladnúť a následne rozmixujte ponorným mixérom.
  7. Nátierku dochuťte soľou, čiernym korením a podávajte so zeleninou alebo celozrnným pečivom.

Ingrediencie - 2 porcie

1 kus Mrkva
70 g Zeler
2 ml Olej olivový
1 kus Cibuľa šalotka
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Karí korenie
0.5 hrnčekov Šošovica červená varená

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.