Thajské rizoto

Doba prípravy: 35 min. | autor:

Thajské rizoto

Thajské rizoto

Rizoto na thajský spôsob vás okúzli svojou pikantnosťou. Chilli obsahuje štipľavý alkaloid kapsaicin, ktorý pôsobí analgeticky a antibakteriálne. Chilli je navyše skvelým pomocníkom pri chudnutí.

 

Najprv si pripravte ryžu. Dobre ju prepláchnite a potom ju dajte variť do osolenej vody podľa návodu na obale.

 

Papriky si nakrájajte na menšie kocky a chilli papričku najemno (nemusíte ju dávať do jedla celú aj so semienkami, ak nemáte radi príliš pikantné jedlo).

 

Na panvici si rozpáľte ghee, prihoďte nakrájanú papriku a chilli a vyprážajte. Potom pridajte uvarenú ryžu a kokosové mlieko. Všetko spoločne krátko poduste.

 

Nakoniec odstavte z platne a primiešajte špenát, limetkovú šťavu a čerstvú kôru (ale len v prípade, že nemáte chemicky ošetrenú limetku).

 

V rúre pri 180 °C po dobu 10 minút opražte kešu orechy, ktorými nakoniec posypete rizoto a môžete podávať.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Paprika červená
2 kusy Paprika žltá
2 kusy Paprika zelená
40 g Špenát čerstvý
2 hrste Orechy kešu
2 kusy Chilli paprička
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
120 g Celozrnná ryža varená
1 kus Limetka
100 ml Kokosové mlieko
30 g Maslo ghee

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.