Steak z hovädzej sviečkovej s rozmarínovými zemiakmi a hubovým šalátom

Doba prípravy: 45 min. | autor:

Steak z hovädzej sviečkovej s rozmarínovými zemiakmi a hubovým šalátom

Steak z hovädzej sviečkovej s rozmarínovými zemiakmi a hubovým šalátom

Plátok sviečkovej necháme zohriať na izbovú teplotu, potrieme ho olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme 4 minúty z každej strany na rozpálenej panvici. Mäso po opečení zabalíme do alobalu, aby nám neutiekla žiadna šťava. Na rovnakej panvici opečieme najemno nakrájanú cibuľku. Prilejeme vínny ocot, pridáme huby, tymian a necháme pekne prehriať, potom zložíme z platničky a necháme odstáť. Zemiaky nakrájame na tenké plátky a poukladáme do zapekacej misy spolu s plátkami cesnaku a nasekaným rozmarínom. Dáme zapekať do rúry predhriatej na 180 °C na dobu cca 20 minút, kým zemiaky nebudú opečené dozlata. Mäso vyberieme z alobalu, polejeme vzniknutou šťavou, pridáme omáčku z húb a zemiaky ozdobíme kúskom rozmarínu.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 strúčiky Cesnak
200 g Zemiaky
4 ml Olej olivový extra panenský
50 g Šampiňóny čerstvé
20 g Tymian
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
20 g Rozmarín
16 g Ocot vínny
300 g Hovädzia sviečková
50 g Hríb čerstvý
50 g Kuriatka jedlé

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.