Šťavnatý burger

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Šťavnatý burger

Šťavnatý burger

V miske zmiešajte mleté mäso, korenie, cibuľku, vločky, dijonsku horčicu a vajce.

 

Zo zmesi si pripravte karbonátok.

 

Mäso dajte opekať na rozpálený gril (panvica, gril v rúre, rošt na ohni), pečte tak dlho, kým nebude úplne prepečené, cca 5 minút z každej strany.

 

Celozrnnú žemľu rozkrojte na polovicu a dajte na chvíľu opiecť. Potom si na jednu polovicu žemle natrite trocha paradajkového pretlaku, ktorý ste si osolili a pokvapkali citrónovou šťavou a na druhú polovicu dajte trocha horčice. Na žemľu vložte karbonátok, zeleninu a priklopte druhou polovicou.

 

TIPY:

Odporúčame použiť zadné hovädzie a mäso namlieť nahrubo. Burger sa tak počas prípravy nerozpadne.                                  Použite mäso s 20 % tuku, bude šťavnatejšie.              K hamburgeru sa perfektne hodí malé pivo a nezabudnite ani na papierové obrúsky.

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.