Paradajkovo-cicerové karí

Doba prípravy: 45 min. | autor:

Paradajkovo-cicerové karí

Paradajkovo-cicerové karí

Šťavnaté, farebné a voňavé jedlo rozveselí aj ten najchladnejší jesenný večer.

 

Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na miernom ohni a opečte na ňom cibuľu do mäkka, približne 5 minút. Potom vmiešajte cesnak, korenie garam masala, sušený koriander a opekajte, kým sa korenie krásne rozvonia. Pridajte paradajky z plechovky, premiešajte a varte do mäkka prikryté pokrievkou približne 10 minút.

 

 

V ďalšom kroku pridajte kokosové mlieko z konzervy, zmes okoreňte čiernym korením a osoľte. Priveďte k varu, stiahnite plameň a varte ešte ďalších 10-15 minút, kým omáčka zhustne. Na koniec dochuťte štipkou kurkumy, ktorú je ale vhodné pridať až potom, keď omáčka prejde varom. S kurkumou opartne, je veľmi aromatická.

 

 

Nakoniec prisypte cícer, cherry paradajky a zmes ohrejte. Posypte koriandrom a podávajte s ryžou. Odporúčame preskúmať aj ďalšie recepty z chutného cíceru.

 

*Namiesto korenia garam masala, kurkumy a koriandru môžete použiť kari korenie podľa vlastnej chuti. Odporúčame pridať aj chilli korenie.

Ingrediencie - 2 porcie

1 strúčik Cesnak
2 ml Olej olivový
2 hrste Paradajky cherry
1 kus Cibuľa červená
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
200 g Natural ryža basmati varená
200 g Cícer v slanom náleve Bonduelle
2 štipky Koriander mletý
2 štipky Kurkuma mletá Kotányi
200 ml Kokosové mlieko
400 g Paradajky v plechovke

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.