Omeleta z cícerovej múky

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Omeleta z cícerovej múky

Omeleta z cícerovej múky

Nakrájajte cibuľku na tenké plátky a krátko ju vyprážajte na panvici s olejom. Prihoďte k nej hrsť pokrájaných šampiňónov a trocha zemiakov, ktoré ste si pokrájali na veľmi tenké plátky (aby zemiaky nezostali surové).

 

Medzitým si zmiešajte cícerovú múku so všetkými sypkými ingredienciami. Pridajte lyžicu horčice a dolejte vodu aby ste získali konzistenciu pripomínajúci cesto na palacinky (radšej trocha hustejšie, než redšie).

 

Keď sú šampiňóny a zemiaky na panvici dobre opečené, tak ich zalejte zmesou a položte navrch pokrievku. Pod ňou nechajte omeletu opekať cca 5 minút a potom, keď bude omeleta dobre opečená ju obráťte a opekajte ďalších cca 5 minút.

 

Pri dochucovaní omelety čiernou soľou, ktorá jej dodá chuť vajec, buďte opatrný. Čierna soľ je silnejšia ako soľ klasická. Potom si dajte aj pri používaní kurkumy, dodá omelete žltú vaječnú farbu ale je tiež veľmi aromatická.

 

Omeletu podávajte so šalátom, výborne sa k nej hodí napríklad aj hummus.

Ingrediencie - 2 porcie

4 g Horčica plnotučná
10 g Zemiaky
10 ml Olej olivový
1 kus Cibuľa šalotka
2 štipky Oregano drvené
20 g Šampiňóny čerstvé
2 štipky Rasca
2 štipky Kurkuma mletá Kotányi
120 g Múka cícerová
4 štipky čierna soľ
4 lyžičky lahôdkové droždie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.