Marinované tofu na bylinkách

Doba prípravy: 40 min. | autor:

Marinované tofu na bylinkách

Marinované tofu na bylinkách

Tofu je obľúbenou náhradou mäsa pre vegetariánov aj vegánov. Vyrába sa zo sóji a je možné ho pripraviť na rôzne chutné spôsoby.

 

Najprv si pripravte marinádu. Začnite tým, že do stredne veľkej misky nalejete olivový olej. Pridajte olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Potom pridajte bylinky a dochuťte korením a sójovou omáčkou.

 

Tofu nakrájajte na kocky a vložte ho do vzniknutej marinády. Premiešajte a nechajte v marináde pár hodín, najlepšie počas noci.

 

Na druhý deň tofu vyberte, nechajte odkvapkať od oleja a prudko opečte na rozpálenej panvici.

 

Ako príloha sa hodí v podstate čokoľvek. Chutné sú napríklad pečené zemiaky alebo jednoduchý zeleninový šalát.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
4 strúčiky Cesnak
20 ml Olej olivový
300 g Syr tofu
2 g Tymian
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Rozmarín
2 g Sójová omáčka
2 kusy Bobkový list
2 lyžičky Nové korenie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.