Kurča v šampiňónovej omáčke s bulgurom

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Kurča v šampiňónovej omáčke s bulgurom

Kurča v šampiňónovej omáčke s bulgurom

Šampiňóny obsahujú 2 % plnohodnotných proteínov, teda približne rovnako ako zemiaky. Rozdiel je ale v tom, že obsahujú menej než tretinu kalórií (25 kcal/100 g). Taktiež sú bohaté na vitamín B1, B2, niacin, kyselinu listovú, draslík, fosfor, železo a stopové prvky. Naopak ochudobnené sú o vitamín C, vápnik, provitamín A a vitamín E.

 

Šampiňóny sú ťažko stráviteľné. To je spôsobené obsahom chitínu a tým, že ich proteíny sú bohaté na nukleové kyseliny. Ich konzumácia sa neodporúča pri DNE.

 

Naopak sa ale šampiňóny odporúčajú ako súčasť stravy diabetikov, keďže ich konzumácia znižuje potrebu inzulínu pre reguláciu krvnej glukózy. Šampiňóny sú tiež vhodné aj pre obéznych ľudí, keďže sú sýte a ak sa nevyprážajú alebo nepripravujú na oleji, majú len veľmi málo kalórií.

 

Na malom množstve oleja osmažte cesnak a šampiňóny, tie posypte troškou tymianu pre krajšiu vôňu. Vo chvíli, keď šampiňóny pustia šťavu, pridajte na kúsky nakrájané kuracie mäso a spoločne opekajte.

 

Nakoniec okoreňte podľa chuti, pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte čerstvé bylinky a zmes vmiešajte do uvareného bulguru.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
300 g Kuracie mäso
1 hrsť Bazalka čerstvá
8 ml Olej olivový
2 hrste Pažítka
2 štipky Oregano drvené
120 g Bulgur
100 g Šampiňóny čerstvé
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
20 g Petržlenová vňať
6 g Citrónová šťava čerstvá
2 g Rozmarín

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.