Polievka zo strúhaných zemiakov
Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Zeler | 20 g | |
| Petržlen koreň | 20 g | |
| Maslo | 5 g | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Zemiaky | 60 g | |
| Pažítka | 0.5 hrsť | |
| Pórik | 0.5 kus | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Kaleráb biely | 20 g | |
| Zeleninový vývar | 400 ml | |
| Ligurček | 10 g |
Zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do vývaru, osolíme a uvaríme do polomäkka. Primiešame ligurček a zemiaky, ktoré si nastrúhame na hrubom strúhadle a povaríme ďalších 15 minút. Ochutíme cesnakom, korením a soľou a pridáme kúsok masla. Polievku si ozdobíme nasekanou pažítkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 447.718 Kj
| Bielkoviny | 3.95 g |
| Sacharidy | 18.83 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
| Tuky | 1.51 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.52 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.41 g |
| Vláknina | 6.34 g |
| Sodík | 0.01 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Zeler a výrobky z neho
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





