Papriková polievka

Ingrediencie na 1 porciu
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Zemiaky | 1 g | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
| Olej olivový | 10 ml | |
| Cibuľa červená | 1 kus | |
| Paprika červená | 3 kusy | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Zeleninový vývar | 300 ml | |
| Ocot balzamikový | 3 g |
Červené papriky si umyte, pozdĺžne prerežte na polovicu a vyberte z nich jadrovník so semienkami. Polovice paprík rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre pri 200°C približne 20 minút.
Upečené papriky nechajte vychladnúť a potom ich zbavte šupky. Vďaka predošlému pečeniu by to malo ísť pomerne ľahko.
Potom si olúpte zemiak a nastrúhajte ho na hrubom strúhadle. Na kvapke olivového oleja si osmažte nasekaný cesnak a cibuľu, pridajte olúpané pečené papriky, nastrúhaný zemiak a všetko zalejte domácim zeleninovým vývarom. Ak nemáte vývar, postačí vám voda. Varte na miernom ohni asi 10-15 minút.
Na záver celú zmes rozmixujte do hladkého krému, osoľte, okoreňte čiernym korením a ochuťte balzamikovým octom.
Na tanieri ozdobte olivovým olejom, čerstvou bazalkou a môžete podávať.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 223.139 Kj
| Bielkoviny | 1.82 g |
| Sacharidy | 7.65 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
| Tuky | 4.08 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.89 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 2.2 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





