Morčacie mäsko s pečenou mrkvou
Ingrediencie na 1 porciu
| Mrkva | 1 kus | |
| Mäso morčacie restované | 100 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka |
Olúpanú a nakrájanú mrkvu na kolieska poukladáme na papierový obrúsok, ľahko posolíme a necháme chvíľku odpočívať. Potom ju osušíme a premiešame v hlbokom tanieri s lyžičkou olivového oleja a štipkou soli. Ďalej poukladáme plátky mrkvy na papier na pečenie a v predhriatej rúre na 180 °C pečieme po dobu 15 minút. Morčacie mäso si nakrájame na ľubovoľné kúsky, osolíme, okoreníme a sprudka orestujeme z oboch strán na nepriľnavej panvici. Kombinovať môžeme s rôznymi druhmi príloh a zeleninových šalátov.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 154.55 Kj
| Bielkoviny | 1.3 g |
| Sacharidy | 7 g |
| Tuky | 0.22 g |
| Vláknina | 4 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





