Ľahké francúzske zemiaky

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Zemiaky bez šupky120 g
Olej olivový extra panenský4 ml
Vajce1 kus
Cibuľa jarná1 kus
Mlieko sójové100 ml
Syr tofu20 g
Šunka morčacia30 g
Mäso morčacie restované100 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Muškátový oriešok mletý2 g

Na plátky nakrájané zemiaky uvarte v pare. Morčacie prso a šunku osmažte na troške oleja. Dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Po vyskladaní ingrediencií do zapekacej misky zalejte všetko vajíčkom rozšľahaným v sójovom mlieku s nastrúhaným tofu. Zapekajte cca 30 minút.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 458.642 Kj

Bielkoviny7.72 g
Sacharidy3.31 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky6.9 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)2.42 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.41 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.42 g
Sodík0.37 g
Vápnik1.04 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.