Ľahké francúzske zemiaky
Ingrediencie na 1 porciu
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Zemiaky bez šupky | 120 g | |
| Olej olivový extra panenský | 4 ml | |
| Vajce | 1 kus | |
| Cibuľa jarná | 1 kus | |
| Mlieko sójové | 100 ml | |
| Syr tofu | 20 g | |
| Šunka morčacia | 30 g | |
| Mäso morčacie restované | 100 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Muškátový oriešok mletý | 2 g |
Na plátky nakrájané zemiaky uvarte v pare. Morčacie prso a šunku osmažte na troške oleja. Dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Po vyskladaní ingrediencií do zapekacej misky zalejte všetko vajíčkom rozšľahaným v sójovom mlieku s nastrúhaným tofu. Zapekajte cca 30 minút.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 458.642 Kj
| Bielkoviny | 7.72 g |
| Sacharidy | 3.31 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
| Tuky | 6.9 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 2.42 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.41 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 0.42 g |
| Sodík | 0.37 g |
| Vápnik | 1.04 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





