Kuracie prsia zapekané so zemiakmi
Ingrediencie na 1 porciu
| Zemiaky | 160 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Smotana 12 % | 30 g | |
| Korenie provensálske | 1 štipka | |
| Kuracie mäso pečené | 100 g |
Zemiaky si olúpeme a nakrájame na rovnako hrubé plátky. Zapekaciu misu si vymastíme trochou oleja a naukladáme prvú vrstvu zemiakov, osolíme, okoreníme a dáme na plátky nakrájané, ochutené kuracie mäso. Potom na mäso poukladáme druhú vrstvu zemiakov, opäť osolíme a okoreníme a na záver zalejeme smotanou. Zapekáme v predhriatej rúre na 200 °C po dobu cca 30 minút.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 30.0918 Kj
| Bielkoviny | 0.45 g |
| Sacharidy | 0.7 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.36 g |
| Tuky | 0.27 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.12 g |
| Cholesterol | 0.01 g |
| Vláknina | 0.24 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





