Grilovaný halibut na pomarančoch s jarnou cibuľkou
Ingrediencie na 1 porciu
| Olej olivový | 3 ml | |
| Med včelí (7g) | 4 lyžičky | |
| Cibuľa jarná | 1 kus | |
| Pomaranč | 50 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Mäta bylinka | 10 g | |
| Pomarančová šťava čerstvá | 50 ml | |
| Limetková šťava čerstvá | 10 ml | |
| Halibut grónsky (fileta) | 100 g |
Najprv si pripravíme marinádu z olivového oleja, šťavy z pomaranča aj limetky, medu, nasekanej mäty, soli a korenia. Filety v marináde necháme v chlade aspoň pol hodiny odpočívať a potom ich dáme na rozpálený gril. Grilujeme asi 5 minút z každej strany. Počas grilovania potierame rybu marinádou. Grilovaný filet zdobíme na tanieri pomarančmi a nakrájanou cibuľkou. Podávame s viaczrnným chlebom, zemiakmi alebo zeleninou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 197.895 Kj
| Bielkoviny | 0.8 g |
| Sacharidy | 7.69 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.19 g |
| Tuky | 1.2 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
| Vláknina | 0.44 g |
| Vápnik | 0.02 g |
| Gi | 109 |
ALERGÉNY
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





