Hovädzie mäso na divoko

hovädzie mäso na divoko, hovädzie mäso, hovädzie mäso recept, hovädzie recept

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Hovädzie zadné80 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Citrónová kôra čerstvá1 g
Olej repkový5 ml
Zmes koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)250 g
Bobkový list2 kusy
Korenie celé (borievka)5 g
Korenie nové1 lyžička
Brusnice zavarené10 g

POSTUP RECEPTU HOVÄDZIE MÄSO NA DIVOKO

1

Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno.

2

Koreňovú zeleninu očistite a nakrájajte na kocky.

3

Hovädzie mäso nakrájajte na rezance. Hovädzie mäso na panvici opečte zo všetkých strán na rozpálenom oleji.

4

Pridajte cibuľu, koreňovú zeleninu a spolu s mäsom ešte pár minút opekajte na panvici.

5

Podlejte vodou a pridajte bobkový list, soli, čierne korenie, celé guličky borievok, nové korenie a čerstvé citrónovú kôru. Hovädzie mäso na panvici dusíme domäkka.

6

Korenie vyberieme, a omáčku dochutíme sušenými brusnicami.

Hovädzie mäso na divoko je hutný recept nabitý bielkovinami. Tento hovädzie mäso recept je prirodzene bezlepkový. Hovädzie na divoko je vhodné vo všedné dni, keď si potrebujete navariť na pár dní dopredu, ale zažiari aj ako hlavný chod víkendového obedu. Navyše, na jeho prípravu potrebujete len zopár surovín, ktoré sú bežne dostupné v každom obchode.

Hovädzie mäso na divoko: recept

Ak máte chuť na niečo sýte, výživné a relatívne jednoduché, tento hovädzie recept je to, čo hľadáte. Hovädzie mäso je plné bielkovín a spolu s prirodzene bezlepkovou omáčkou vám pripomenie vôňu lesa. Ako prílohu k hovädziemu mäsu na divoko si môžete dopriať spečené zemiaky, hnedú ryžu, knedľu, alebo inú prílohu podľa vlastného výberu.

Hovädzie mäso

Ak konzumujete hovädzie v menších množstvách, dá sa považovať za zdraviu veľmi prospešné. Toto mäso obsahuje veľmi veľa bielkovín a podporuje tvorbu svalovej hmoty. Na naplnenie dennej odporúčanej dávky bielkovín stačí skonzumovať iba 200 gramov hovädzieho mäsa. Hovädzie tiež obsahuje menej škodlivých tukov, než by ste si možno mysleli. Práve naopak, obsahuje zdravé tuky a omega-6 mastné kyseliny.

Koreňová zelenina

Koreňovou zeleninou označujeme zeler, mrkvu, petržlen, alebo paštrnák. Jedná sa o odrody zeleniny, ktoré sa na našom území pestujú už celé stáročia. Koreňová zelenina vydrží pri správnom skladovaní kľudne aj celú zimu. Mrkva je známym a bohatým zdrojom beta-karoténu a iných vitamínov skupiny B, ktoré podporujú zdravý zrak. Koreňová zelenina je výborným zdrojom vlákniny a tá prispieva k zdraviu čriev a tráviaceho traktu. Koreňová zelenina obsahuje tiež vitamín C, draslík, železo a antioxidanty.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 285.8794 Kj

Bielkoviny1.41 g
Sacharidy11.64 g
Sacharidy z cukrov0.09 g
Tuky1.59 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.07 g
Vláknina3.05 g

ALERGÉNY

  • Zeler a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.