Dusený králik v kapuste

Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Mäso králičie | 80 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Rasca | 1 štipka | |
| Korenie paprika mletá | 3 štipky | |
| Kapusta kyslá | 150 g | |
| Olej kokosový | 5 ml |
Nie je potrebné nakupovať doplnky stravy či exotické ovocie, aby ste podporili svoje zdravie. V regáloch obchodov nájdete oveľa lacnejšieho a zdravšieho pomocníka- kyslú kapustu. Kyslá kapusta je skutočným elixírom zdravia. Obsahuje veľa účinných látok a skoro žiadne kalórie.
Mäso si nakrájajte na ľubovoľne veľké kocky. Kyslú kapustu môžete opláchnuť vodou, následne ju pokrájajte.
Cibuľu nakrájanú najemno speňte v panvici na troške kokosového oleja. Pridajte nakrájané mäso a orestujte tak, aby bolo zo všetkých strán opečené. Potom prisypte trochu papriky, pridajte kapustu a podlejte vodou alebo vývarom. Okoreňte, osoľte a duste kým nebude mäso mäkké, cca 30 minút.
Odporúčame podávať s celozrnnou knedľou, zemiakmi alebo napríklad s ryžou či ľahkou zeleninovou prílohou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 293.62 Kj
| Bielkoviny | 1.23 g |
| Sacharidy | 9.04 g |
| Tuky | 1.27 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.9 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
| Vláknina | 3.05 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





