Cícerová panvica

Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Olej olivový | 3 ml | |
| Šalát ľadový | 50 g | |
| Zázvor koreň čerstvý | 3 g | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Rasca | 1 štipka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
| Cícer v slanom náleve | 100 g | |
| Rajčiny v plechovke | 200 g | |
| Koriander vňať | 1 hrsť |
Cícer je chutná strukovina, ktorú môžete poznať aj pod názvom „rímsky hrach“. Je zdraviu prospešná a navyše neobsahuje lepok, takže je vhodná aj pri bezlepkovej diéte.
Na panvicu si pripravte olej, nasekanú cibuľku, prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor, rascu a spoločne opekajte cca 2 minúty.
Potom pridajte precedený uvarený cícer a sušené paradajky. Môžete použiť aj cícer z konzervy alebo si doma namočiť suchý a potom ho uvariť. Spoločne varte cca 5 minút. Dochuťte soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a pridajte čerstvý koriander.
Ďalej si podľa návodu na obale uvarte quinou, nechajte mierne vychladnúť a podávajte s cícerovou zmesou na ľadovom šaláte.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 329.882 Kj
| Bielkoviny | 1.42 g |
| Sacharidy | 10.63 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.05 g |
| Tuky | 1.29 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.89 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 3.1 g |
| Sodík | 0.13 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





