Carpaccio z červenej repy

Ingrediencie na 1 porciu
| Olej olivový | 1 ml | |
| Cvikla | 90 g | |
| Orechy vlašské | 1 hrsť | |
| Rukola | 1 hrsť | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Syr kozí čerstvý | 20 g | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 10 g | |
| Ocot balzamikový | 1 g |
Nebojte sa na prvý pohľad neobvyklých jedál. Skúste si urobiť zdravú večeru alebo obed v podobe červenej repy so zálievkou, rukolou a kozím syrom.
Predhrejte rúru na 190 °C.
Červenú repu umyte a zabaľte do dvojitej vrstvy alobalu. Pečte do mäkka v predhriatej rúre. Pripravte sa na to, že to bude trvať najmenej hodinu, repu si však môžete upiecť aj deň vopred. Po upečení by malo repou ľahko prejsť špáradlo. Olúpte a nakrájajte ju na čo najtenšie plátky. Rozdeľte na taniere a nechajte vychladnúť.
Na zálievku zmiešajte šťavu z 1 citróna a podľa chuti balzamikový ocot, soľ a čierne korenie.
Repu podávajte pokvapkanú zálievkou, olivovým olejom a obloženú syrom a rukolou. Na záver ešte posypte nasekanými vlašskými orechmi.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 354.321 Kj
| Bielkoviny | 2.39 g |
| Sacharidy | 1.53 g |
| Tuky | 7.27 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
| Vláknina | 0.77 g |
| Gi | 0.3 |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





