Brokolicový šalát
Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Brokolica | 200 g | |
| Olej olivový | 2 ml | |
| Orechy vlašské | 0.5 hrsť | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 2 g | |
| Zeleninový vývar | 75 ml |
Priveďte k varu vývar a v ňom varte brokolicu 5 minút. Použite 2 lyžice brokolicového vývaru na zálievku – pridajte olej, čierne korenie, soľ, citrónovú šťavu a nakrájanú cibuľu. Vlažnú brokolicu naaranžujte na tanier, pokvapkajte zálievkou a posypte orechmi.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 512.858 Kj
| Bielkoviny | 3.04 g |
| Sacharidy | 10.02 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
| Tuky | 7.25 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
| Vláknina | 3.63 g |
| Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





