Bezmäsité karbonátky

Ingrediencie na 1 porciu
| Cibuľa | 1 kus | |
| Cesnak | 1 strúčik | |
| Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
| Pažítka | 1 hrsť | |
| Soľ | 1 štipka | |
| Čierne korenie | 1 štipka | |
| Biely jogurt 1,5 % tuku | 100 g | |
| Petržlen vňať | 1 g | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
| Cícer v slanom náleve | 200 g | |
| Koriander mletý | 3 štipky | |
| Múka pohánková | 10 g | |
| Kurkuma mletá | 3 štipky | |
| Rímska rasca | 1 štipka |
Cícer je nutrične bohatá, chutná a zároveň lacná surovina, z ktorej je možné uvariť skvelý obed pre celú rodinu. Cícer sa používa aj ako prevencia proti civilizačným ochoreniam, udržuje jemnú a pevnú pokožku a je výborným zdrojom rastlinných bielkovín.
Cícer, cibuľu a cesnak rozmixujte dohladka v mixéri, dochuťte korením a pridajte čerstvé nasekané bylinky. Zmes následne zmiešajte s pohánkovou múkou. Vytvarujte karbonátky a na oleji opečte dohneda, prípadne môžete karbonátky upiecť v rúre.
Na tanieri ozdobte karbonátky jogurtovým dipom (jogurt, čierne korenie, soľ, citrónová šťava a kurkuma) a čerstvou zeleninou. Podávajte s pita chlebom, pečivom podľa vlastnej chuti alebo napríklad varenými zemiakmi či kašou.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty z cíceru.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 373.927 Kj
| Bielkoviny | 3.13 g |
| Sacharidy | 16.74 g |
| Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
| Tuky | 0.89 g |
| Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.02 g |
| Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
| Vláknina | 4.67 g |
| Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT





